Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
HR-handboek Talentontwikkeling en kwaliteit19-10-2018

Vorige week heeft u het hr-handboek Talentontwikkeling en kwaliteit van medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school po ontvangen. Hierin beschrijven we hoe u kunt organiseren dat uw medewerkers zich blijven ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven. In ons opleidingshuis vindt u de opleidingen die uw medewerkers kunnen volgen om zich verder te professionaliseren.

Opleidingsaanbod
In ons opleidingshuis de Bibliotheek op school bieden we naast de basisopleiding tot leesconsulent mogelijkheden voor uw medewerkers om zich verder te professionaliseren. In de Toolkit/Expertise op pro.debibliotheekopschool.nl vindt u dit stapelschema. Ieder voor- en najaar bieden we een selectie uit dit schema aan. De opleidingen van dit najaar zitten inmiddels vol. Volgend jaar bieden we ze graag weer aan.

Training Van uitvoerder naar gesprekspartner in de schijnwerpers
Een leesconsulent werkt op verschillende scholen, maar is geen onderdeel van het team in de school. Daar is veelal een volle agenda, veel druk(te) en weinig tijd. Dat maakt het niet gemakkelijk voor de leesconsulent om haar positie als expert in leesbevordering over het voetlicht te brengen. De training Van uitvoerder naar gesprekspartner leert leesconsulenten om zich beter te profileren en hun waarde als partner voor het leesbevorderingsbeleid van de school te vergroten. Vier oud-cursisten vertellen in het filmpje Training Van uitvoerder naar gesprekspartner hoe zij profijt hebben gehad van deze training.

Meer informatie over opleidingen
Mocht u meer informatie willen over talentontwikkeling binnen BoekStart en de Bibliotheek op school ľ bijvoorbeeld tijdens een directeuren- of hrd-overleg, mail dan naar onze opleidingsco÷rdinator Stieneke Eising (eising@kunstvanlezen.nl). We wensen u een team dat met veel overtuiging, kennis en kunde, en plezier werkt aan leesbevordering op school en in de kinderopvang.

Omslag hr-handboek

Terug naar het overzicht