Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
nijntje en de wilde dieren is BoekStart Babyboekje van het Jaar 201327-05-2013

Vandaag heeft juryvoorzitter Julienne van den Heuvel bekendgemaakt dat nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna (Mercis Publishing) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013. Deze nieuwe boekenprijs bekroont boeken voor de allerjongsten, 0-1,5 jaar. Marja Kerkhof, directeur van Mercis, nam de prijs in ontvangst. Ruben Nicolai, ambassadeur van het Jaar van het Voorlezen 2013, ontving een exemplaar van het winnende boekje. Op 26 juni zal Nicolai het winnende boekje voorlezen aan honderd baby’s tegelijk in de Bibliotheek Utrecht, om daarmee een wereldrecord voorlezen aan baby’s te vestigen.

Het boek van Bruna kreeg de meeste stemmen van het publiek. Van 20 februari t/m 15 mei kon er gestemd worden op een shortlist van vijf boeken die door een jury was geselecteerd. Naast nijntje en de wilde dieren waren genomineerd: Blokboekje spelen (Dick Bruna), Zie je mij? (Elly van der Linden/ill. Liesbeth Bernaerts), Baby ziet... Kijkboek en Piep! Een nieuwe dag (Fleur van der Weel). Lees hier het volledige juryrapport.

Feestelijke uitreiking
Tijdens de uitreiking, gepresenteerd door Volkskrant recensent Pjotr van Lenteren, werden alle genodigden geïnformeerd over het belang van voorlezen aan baby’s. Na voordrachten van Gerlien van Dalen - directeur Stichting Lezen - en Eppo van Nispen - directeur Stichting CPNB - kondigde juryvoorzitter Julienne van den Heuvel de winnaar aan. De jury is blij met deze publiekskeuze omdat een klassieker als nijntje velen aanspreekt; jonge kinderen én hun ouders en grootouders.

BoekStart Babyboekje van het jaar 2013 de jury BoekStart Babyboekje van het jaar 2013 de overhandiging
De jury Marja Kerkhof (directeur Mercis) overhandigt het winnende boekje aan Ruben Nicolai

Klik hier voor meer foto’s.

BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013 - nijntje en de wilde dieren

Terug naar het overzicht