Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Stemperiode BoekStart Babyboekje van het Jaar verlengd11-04-2013

De verkiezing van het BoekStart Babyboekje van het Jaar is een nek-aan-nek race tussen de vijf genomineerde titels. De stemperiode is verlengd tot en met 15 mei 2013, dus stem je favoriete babyboekje naar de top!

In 2013, het Jaar van het Voorlezen, bestaat BoekStart vijf jaar. Dit jubileum is voor de organisatie aanleiding geweest om de prijs BoekStart Babyboekje van het Jaar in het leven te roepen. Deze nieuwe boekenprijs richt zich op de allerjongste categorie: 0-1,5 jaar. De stemperiode is verlengd tot en met 15 mei 2013. Het is een nek-aan-nek race, dus stem je favoriete babyboekje naar de top!

Genomineerd zijn:
- Blokboekje Spelen van Dick Bruna, Mercis Publishing (2011)
- Zie je mij? van Elly van der Linden, Clavis (2010)
- Baby ziet... Kijkboek, Oogappel (2012)
- Piep! Een nieuwe dag van Fleur van der Weel, Querido (2011)
Nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna, Mercis Publishing (2011)

De criteria waren: aandacht trekken en vasthouden, contrasterend kleurgebruik (ook zwart-wit), duidelijke en eenvoudige afbeeldingen, interactiemogelijkheden, hanteerbaar voor babyĺs, veilige uitvoering, verschenen in de periode 2008-2012 en verkrijgbaar in de (kinder)boekwinkel. De boekjes uit het BoekStartkoffertje waren uitgesloten.

Er kan hier gestemd worden. Inmiddels zijn er ruim 1200 stemmen binnen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 27 mei in het Letterenhuis te Amsterdam en ontvangt een mooie prijs. Ruben Nicolai, ambassadeur Jaar van het Voorlezen 2013, krijgt het winnende boekje overhandigd.

BoekStart is vanuit de bibliotheek ge´nitieerd: ruim 90 procent van de bibliotheken doet mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. Hierdoor neemt de vraag toe naar kwalitatief goede babyboekjes. BoekStart beoogt met deze prijs te bereiken dat er meer goede babyboekjes op de markt worden gebracht en dat goede bestaande babyboekjes worden herdrukt.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Aanmelden of meer informatie vragen kan hier.

Stem op jouw favoriete BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013

Terug naar het overzicht