Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Lintje voor Truuske Sanders27-11-2012

Op 23 november heeft Truuske Sanders vanwege haar pensioen afscheid genomen van het SIOB en het bibliotheekvak na ruim 45 jaar. Tijdens haar afscheidsreceptie werd Truuske benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau voor al haar leesbevorderingswerk en andere verdiensten. Zij ontving het lintje van de burgemeester van Oegstgeest, mevrouw Timmers-van Klink.

Prof. dr. Helma van Lierop - hoogleraar kinder- en jeugdliteratuur in Tilburg - gaf daarna een lezing met als titel ‘Een halve eeuw onderzoek naar lezen en jonge lezers’. Maria Heijne - directeur SIOB - en Adriaan Langendonk - projectleider Kunst van Lezen - hielden vervolgens een toespraak. Ten slotte hadden de ruim 100 genodigden de gelegenheid om Truuske te feliciteren op de 10e verdieping van de Centrale Bibliotheek te Den Haag.

Truuske heeft zich altijd met veel passie en enthousiasme  ingezet voor leesbevordering van kinderen en de laatste 5 jaar met name voor de allerjongsten, als projectleider BoekStart. Mede dankzij haar is dit een groot landelijk succes geworden: 90% van de bibliotheken doet inmiddels mee!

Lees meer.

Burgemeester Timmers-van Klink en Truuske Sanders

Terug naar het overzicht