Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Laatste halte canonkaravaan: 31 oktober in Amersfoort26-06-2012

Afgelopen seizoen de canonkaravaan gemist? Geen nood, er is nog een kans! Op woensdag 31 oktober a.s. houdt de canonkaravaan nog eenmaal halt en wel in Amersfoort, waar we een dag lang te gast zijn in het markante gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Het programma richt zich met name op leerkrachten in het basisonderwijs en pabostudenten. In het plenaire ochtendprogramma gaat Hubert Slings, directeur van stichting entoen.nu, in op de vraag ‘Hoe kan ik met mijn leerlingen op mijn school direct met de canon van Nederland aan de slag?’. Liselotte Dessauvagie, projectleider Canon bij Kunst van Lezen, bespreekt de rol die bibliotheken en hun collectie (historische) jeugdboeken kunnen spelen bij het tot leven brengen van de canon.

In het middagprogramma volgen twee workshoprondes waarin de thema’s uit het ochtendprogramma worden uitgewerkt. Tevens komen direct toepasbare lesideeën en andere tips aan de orde, ook als het gaat om het leggen van een relatie met het lokale cultureel erfgoed.  Jeugdboekenschrijvers Martine Letterie en Anneriek van Heugten geven ieder een workshop over historische jeugdboeken.

Meer informatie en inschrijven kan via entoen.nu.

KvLCanonkaravaan500px.jpg

 

Terug naar het overzicht