Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
De Weddenschap afgesloten met vmbo-debattoernooi21-03-2012

Op vrijdag 9 maart was de finale van het landelijke vmbo-debattoernooi op het Scala-college in Alphen aan den Rijn. Leerlingen van 28 vmbo-scholen debatteerden daar over vier stellingen die te maken hadden met lezen. Het toernooi werd dit jaar gesponsord door Stichting Lezen.

Met de debatfinale werd ook De Weddenschap, de leescampagne voor het vmbo, afgesloten. In de slotronde debatteerden de twee sterkste teams over de stelling 'Boeken lezen voor Nederlands hoort bij het vmbo'. De Francois Vatelschool uit Den Haag wist het debat uiteindelijk te winnen met sterke argumentatie. In de voorrondes debatteerden de leerlingen over Latino King van schrijfster Bibi Dumon Tak. Dit boek uit de slashreeks van Querido is bij De Weddenschap het meest gelezen boek. Ook de boeken van Carry Slee waren populair.

Bijna 3050 leerlingen hebben zich op www.deweddenschap.nl geregistreerd. Zo'n 900 hebben de eindstreep behaald door het lezen van de vereiste drie boeken. Komende weken zal de loting plaatsvinden van de prijzen. De hoofdprijs is een iPad en scholen die klassikaal hebben deelgenomen aan De Weddenschap maken kans op een meet & greet met rapper Yes-R.

Ook volgend leerjaar gaat De Weddenschap weer van start. Nieuwe, verse BN'ers draaien zich inmiddels warm om alle vmbo-leerlingen in Nederland uit te dagen boeken te gaan lezen. Op woensdag 19 september vindt de aftrap plaats.

LogodeWeddenschap.jpg

Terug naar het overzicht