Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Praktijkbeschrijvingen de Bibliotheek op school in het mbo10-12-2018

Of een jongere nu leert voor kapper, administratief medewerker, veiligheidsassistent of kraamverzorger, Nederlandse taal staat bij vrijwel elke mbo-opleiding op het rooster. In het mbo omvat dit vooral spelling en spreek- en schrijfvaardigheid. Het lezen van fictie is, anders dan in het voortgezet onderwijs, niet wettelijk verplicht. Toch willen steeds meer mbo-opleidingen hier wel wat mee, om via het lezen van boeken hun studenten taalvaardiger te maken. Om opleidingen hierbij te helpen startte in 2017 de pilot de Bibliotheek op school in het mbo.

Het Koning Willem I College in Den Bosch en Deltion College in Zwolle gingen hier als eerste mee aan de slag, iets later volgde ROC Midden-Nederland (locatie Amersfoort). Net als bij de Bibliotheek op school po en vmbo werken school en lokale Bibliotheek samen om de taalvaardigheid via vrij lezen op school en thuis te bevorderen.

De ervaringen van het Koning Willem I College Den Bosch en Bibliotheek ís Hertogenbosch en Deltion college en Stadkamer in Zwolle kun je lezen in de praktijkbeschrijvingen. In 2019 volgt de praktijkbeschrijving van ROC Midden-Nederland en Bibliotheek Eemland in Amersfoort.

Praktijkbeschrijving Koning Willem I College en Bibliotheek ís-Hertogenbosch


Praktijkbeschrijving Deltion College en Stadkamer Zwolle
Terug naar het overzicht