Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Negenmaandenbeurs 201706-03-2017

De Negenmaandenbeurs in de RAI is voor BoekStart een gelegenheid bij uitstek om ouders te bereiken en te vertellen over het belang van voorlezen. Daarom is BoekStart elk jaar vertegenwoordigd op de beurs met een stand en een leuke actie.

Dit jaar waren dat de BoekStartsokjes die gretig aftrek vonden bij jonge ouders èn grootouders. Veel bezoekers kenden BoekStart al, maar vooral voor ouders in spé was het vaak onbekend dat je baby’s al vanaf twee maanden kunt voorlezen. Dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de Bibliotheek, was voor veel ouders ook nieuw. En als zij hoorden dat baby’s tot één jaar gratis een BoekStartkoffertje cadeau krijgen als zij lid worden van de Bibliotheek, werden ze helemaal enthousiast.

Ook de Mama Masterclass ‘Hoor je mij’ werd goed bezocht. Saksia Heijnen van Bibliotheek BplusC vertelde over wat je tijdens de zwangerschap al kunt doen om contact te maken met je kindje en hoe je na de geboorte de band met je kindje kunt intensiveren door voor te lezen. Als voorproefje op de twee mijlpaalkaarten van het populaire gansje Gonnie, die dit jaar in de GroeiGids in samenwerking met BoekStart worden opgenomen, konden (aanstaande) mama’s of papa’s een selfie maken met een reuzenmijlpaalkaart. Zo maakten zij kans op het BoekStart Babyboekje van het Jaar.

Er viel dus veel te halen voor jonge ouders bij de BoekStart stand en zij liepen vrolijk verder met babysokjes, folders over voorlezen of een bon om hun baby lid te maken van de Bibliotheek. Soms kostte het moeite om hun kinderen mee te krijgen, want die waren verdiept in alle leuke boeken die bij de stand lagen. De trotse vader van een pasgeboren tweeling liep tevreden verder met twee paar babysokjes.

BoekStart lezende peuter

BoekStart trotse vader

BoekStart sokjes

Terug naar het overzicht