Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Nominaties BoekStart Babyboekje 2016 bekend03-11-2015

Kiekeboe! van Giuliano Ferri, Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle, Ik voel, ik voel… een beer van Xavier Deneux, Exotische vogels van Marion Billet en Hallo baby! van Roger Priddy zijn genomineerd voor Het BoekStart Babyboekje 2016. Dat maakt de jury onder voorzitterschap van kinderpsycholoog Tischa Neve vandaag bekend. Vanaf 16 januari 2016 kunnen ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriet uit de shortlist. Tijdens de Negenmaandenbeurs in februari 2016 wordt bekendgemaakt welk boekje de meeste publieksstemmen heeft gekregen en daarmee verkozen is tot Het BoekStart Babyboekje 2016.

De jury koos de shortlist uit alle babyboekjes die zijn verschenen in de afgelopen twee jaar en was verrast over de diversiteit van het aanbod: “Naast de bekende titels is er nog zoveel meer. Ouders kunnen zich echt laten inspireren door alle verschillende boekjes die te vinden zijn in boekhandel en Bibliotheek.” Naast Tischa Neve bestaat de jury uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond-Peel) en Derske van der Beek  (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).

Het BoekStart Babyboekje
Deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd in 2013 voor het eerst uitgereikt, aan nijntje en de wilde dieren. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Ouders van Nu is mediapartner van de verkiezing en zal ook via haar kanalen jonge ouders informeren over mooie babyboekjes en hen oproepen om te stemmen.

BoekStart
BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt vanuit de Bibliotheek georganiseerd: bijna alle bibliotheken doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. Zie voor meer informatie www.boekstart.nl.

Baby Melia met shortlist (c) Janiek Dam 2015Baby Melia met shortlist (c) Janiek Dam 2015

Jury BoekStart Babyboekje 2016Jury BoekStart Babyboekje 2016
Terug naar het overzicht