Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Nieuwe meting Monitor de Bibliotheek op school - basisonderwijs07-10-2015

Bibliotheken en scholen hebben veel waardevolle informatie verkregen naar aanleiding van de vierde meting van de Monitor de Bibliotheek op school in 2014/2015. Aan de monitor hebben 96.000 leerlingen, 9.600 leerkrachten en 1.000 leesconsulenten deelgenomen. Op 26 oktober 2015 start de vijfde meting om deze waardevolle informatie nog meer aan te vullen.

De monitor is bedoeld om de samenwerking tussen de Bibliotheek en de school op basis van resultaatgegevens te optimaliseren. Het is ook dit jaar weer voor alle Bibliotheken mogelijk om de Monitor de Bibliotheek op school te gebruiken. De monitor staat open tot 31 januari 2016. De resultaten zijn vanaf maart 2016 beschikbaar.

Enkele materialen in de toolkit zijn waar nodig vervangen door geactualiseerde versies. Dat betreft:
- de planning 2015/2016
- een blanco planning om te gebruiken voor de scholen
- handleiding Werken met de monitor (voor Bibliotheken)
- PowerPoint Meedoen met de monitor (voor presentaties in scholen)
- vragenlijsten uit de monitor

Aanmelden kan via deze link. We zien de scholen graag weer terug voor een nieuwe meting! Heeft uw Bibliotheek meegedaan aan de vorige meting, dan ontvangt uw monitorco÷rdinator automatisch een uitnodiging om weer mee te doen. De monitorco÷rdinator kan op de eigen beheerpagina inloggen via https://www.mdbos.nl/po.

Bekijk de folder Meedoen met de Monitor de Bibliotheek op school, het factsheet Meer lezen, beter in taal. Feiten en cijfers als basis voor strategische samenwerking en de folder Je gaat toch niet zomaar iets doen, effectief werken met de Monitor de Bibliotheek op school.

Terug naar het overzicht