Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
De GroeiApp en BoekStart werken samen om voorlezen te promoten10-09-2015

‘Baby’s te jong om voor te lezen? Welnee!’

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen vanaf de babyleeftijd de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de concentratie verhoogt. Veel ouders weten dit niet en beginnen pas rond 2 of 3 jaar met voorlezen. De GGD GroeiApp wil hier samen met BoekStart verandering in brengen.

Om meer bekendheid te geven aan het belang van voorlezen, gaan de GroeiApp en Boekstart samenwerken. Dit doen ze door ouders en professionals beter te informeren over elkaars activiteiten. BoekStart beveelt de GroeiApp aan als dé betrouwbare app voor ouders om de ontwikkeling van hun kind bij te houden. Via de GroeiApp worden ouders geïnformeerd over het programma BoekStart. Bovendien ontvangen ouders via de GroeiApp pushberichten op maat, over voorlezen en taalontwikkeling.

BoekStart wordt gecoördineerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek en gesubsidieerd door OCW. Het programma wordt uitgevoerd in de Bibliotheek, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Bijna 90% van de ouders ontvangt drie maanden na de geboorte van hun kind een waardebon voor een koffertje met een boekje en een gratis babylidmaatschap van de bibliotheek. Per jaar worden nu al 55.000 koffertjes uitgedeeld aan ouders.
De GroeiApp is onderdeel van de GroeiGids en wordt uitgegeven door de GGD Amsterdam. GroeiGids werkt samen met StichtingOpvoeden.nl om ouders te voorzien van betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien. De GroeiGidsen worden aan ouders aangeboden door professionals, gratis. Meer dan 90% van de ouders die het consultatiebureau bezoeken, ontvangt de GroeiGids 0-4 jaar. Met de GroeiApp houden al meer dan 80.000 ouders alle mijlpalen in de groei en (taal)ontwikkeling van hun kind bij en ontvangen zo betrouwbare informatie passend bij de leeftijd van hun kind.

Meer informatie over het belang van lezen en/of informatie over dit nieuwe initiatief van BoekStart en de GroeiGids? Kijk op www.groeigids.nl en www.boekstart.nl of mail naar: info@groeigids.nl, t.a.v. Jessica Jansen, of info@boekstart.nl, t.a.v. Marijke Bos.

De GroeiApp: Ben ik in beeld?

Terug naar het overzicht