Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Chantal Janzen vraagt aandacht voor taalontwikkeling09-09-2015

Stichting Lezen & Schrijven organiseerde samen met het populaire Woezel & Pip Ún BoekStart een bijzondere voorleesactie in de Week van de Alfabetisering. Op dinsdag 8 september, Wereldalfabetiseringsdag, konden ouders op BoekStartkinderopvanglocaties hun kinderen voorlezen uit een speciale editie van Woezel & Pip. Ook Chantal Janzen deed mee en las het boekje die dag voor aan vijftig kinderen in Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam.

Het nieuwe boekje is een speciale uitgave in de Week van de Alfabetisering. Het bevat naast het nieuwe Woezel & Pip-verhaal Circus Woepi, nuttige taaltips om te wijzen op de voordelen van voorlezen en spelenderwijs bezig zijn met taal. Via BoekStart konden kinderopvanginstellingen in het hele land gratis exemplaren van het boekje bestellen, om voor te laten lezen door de (groot)ouders.
Chantal Janzen, eerder verkozen tot Mama of the Year (2012), gaf op 8 september het goede voorbeeld. Zij las in Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam voor uit deze speciale editie, geflankeerd door een levensgrote Woezel en Pip. De kinderen van kinderopvang Akros en Kidtopia hingen ademloos aan haar lippen. De lancering gebeurde in stijl: het thema van het nieuwe verhaal werd kracht bijgezet door artiesten van circus Etoile. Ook de kinderen mochten circusacts uitproberen!

Deze voorleesactie betekent een voortzetting van de succesvolle samenwerking tussen Stichting Lezen & Schrijven en Dromenjager: het familiebedrijf van Dinand en Lucy Woesthoff achter Woezel & Pip, de geesteskindjes van Guusje Nederhorst. Dit jaar was ook BoekStart samenwerkingspartner, waardoor Bibliotheken en kinderopvang werden betrokken.

Over de Week van de Alfabetisering
Van 7 t/m 13 september is het de elfde Week van de Alfabetisering. Deze campagneweek vindt jaarlijks plaats rond Wereldalfabetiseringsdag. Stichting Lezen & Schrijven roept anderen op om onder de noemer Tijd voor Taal evenementen te organiseren die het belang van kunnen lezen en schrijven benadrukken. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.tijdvoortaal.nl.

Lancering Woezel & Pip-boekje Lancering Woezel & Pip-boekje Lancering Woezel & Pip-boekje Lancering Woezel & Pip-boekje

Terug naar het overzicht