Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Record aantal deelnemers aan de Monitor de Bibliotheek op school basisonderwijs18-02-2015

De vierde meting van de Monitor de Bibliotheek op school - basisonderwijs is begin februari 2015 afgesloten. De ingezette groei van de afgelopen metingen heeft zich sterk doorgezet: 1.000 leesconsulenten, 9.600 leerkrachten en 96.000 leerlingen vulden de vragenlijsten in! Dit levert een schat aan gegevens op die bibliotheken en scholen inzetten om hun samenwerking te optimaliseren. Naast de stand van zaken kunnen bibliotheken en scholen nu kijken naar de trends en de ontwikkelingen die de samenwerking na meerdere jaren oplevert qua opbrengsten voor de leerlingen.

Informatievaardigheden
Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om vragen over informatievaardigheden in te vullen. Ruim 70% van de scholen heeft de vragenlijsten rondom dit onderwerp ingevuld. De samenwerking kan dus, naast verdieping voor het belangrijke onderwerp lezen, uitgebreid worden met informatievaardigheden.

Rapportages
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de rapportages voor de scholen en de bibliotheken. Deze standaardrapportages zijn vanaf maart beschikbaar. Het is dan voor iedere deelnemende bibliotheek weer mogelijk om via de portal de rapportages op maat passend bij de samenwerking op te stellen en zo de resultaten terug te koppelen. Ruim op tijd om op grond van de besprekingen de nieuwe inspanningen en acties op te nemen in het lees- en mediaplan voor het schooljaar 2015-2016. De aangevulde tools, waaronder de handleiding Werken met de Monitor, staan vanaf medio april klaar in de toolkit van de Bibliotheek op school.

De Monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs
Op het moment van schrijven is de eerste meting voor het voortgezet onderwijs bijna afgerond. Er zijn al meer resultaten binnen dan het totaal van de vorige meting. Meer informatie volgt binnenkort.

Infogram Monitor

Terug naar het overzicht