Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Lezing en workshop door Aidan Chambers23-06-2014

Aidan Chambers is op uitnodiging van de Middag van het Kinderboek in Nederland. Hij zal als eregast een extra lange lezing verzorgen bij de Middag van het Kinderboek op zaterdag 13 september. Op 12 september organiseert Stichting Lezen/Kunst van Lezen in de OBA in Amsterdam een besloten bijeenkomst. Inspirerend leesbevorderaar Aidan Chambers geeft een lezing, gevolgd door een demonstratie/workshop.

Praten over boeken
Het voeren van een boekgesprek op de wijze die Chambers voorstaat, draagt veel bij aan de literaire competentie en het leesplezier van leerlingen. Voor iedereen die betrokken is bij de Bibliotheek op school, is dit een uitgelezen kans om uit de eerste hand te horen en te beleven hoe een enthousiasmerend boekgesprek met kinderen gevoerd kan worden.

Stichting Lezen nodigt leescoördinatoren, trainers Open Boek en leerkrachten, leesconsulenten, educatief specialisten en andere bij de Bibliotheek op school betrokken medewerkers uit om aanwezig te zijn.

De deelnamekosten bedragen 40 euro. Meer informatie over aanmelden vindt u hier. Er is plek voor 200 deelnemers. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding. Dus wacht niet te lang.

 

Aidan Chambers

Terug naar het overzicht