Leesbevorderingsnetwerken BoekStart de Bibliotheek op school PO/VO/MBO Tel mee met Taal
BoekStartde Bibliotheek op school PO/VO/MBOLeesbevorderingsnetwerken
Nieuwe huisstijl BoekStart en nieuw kofferboekje gelanceerd29-01-2014

Tijdens de BoekStartkaravaan in de Bibliotheek Hilversum zijn vandaag de nieuwe huisstijl van BoekStart en het nieuwe kofferboekje gelanceerd. Zanger Dirk Scheele rolde samen met de BoekStartbeer de grote oranje koffer binnen.

Op verzoek van de Bibliotheken is de huisstijl van BoekStart aangepast aan de landelijke huisstijl. Alle Bibliotheken hebben nieuwe promotiematerialen ontvangen en de sites boekstart.nl en boekstartpro.nl zijn ook vernieuwd. Het vertrouwde rode koffertje is nu oranje geworden. De lancering van deze nieuwe huisstijl vond plaats tijdens de BoekStartkaravaan, een evenement dat het hele land doortrekt om te vieren dat BoekStart vijf jaar bestaat.

Zo’n 250 ouders en kinderen van de kinderopvangorganisaties BINK en Versa hadden zich in de Bibliotheek verzameld. Na de opening door wethouder Erik Boog werd het nieuwe BoekStartboekje Huggyduggybuggy en andere babyliedjes van Dirk Scheele gepresenteerd. Daarna volgden zijn optreden en diverse workshops voor ouders en kinderen.

BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-4 jaar). Het is vanuit de Bibliotheek geďnitieerd; bijna alle Bibliotheken doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang, kraamzorg en boekhandels zijn actief betrokken.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Het is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Overige data van de BoekStartkaravaan
· 12 feb 2014 – de Bibliotheek Venlo
· 5 mrt 2014 – de Bibliotheek Kampen
· apr 2014 – de Bibliotheek Heerenveen
· mei 2014 – de Bibliotheek Emmen
· 18 jun 2014 – Zeeuwse Bibliotheek Middelburg

De BoekStartbeer, Rafa en zijn vader, Dirk Scheele en wethouder Erik Boog
De BoekStartbeer, Rafa en zijn vader, Dirk Scheele en wethouder Erik Boog

Dirk Scheele treedt op
Dirk Scheele treedt op

Volle zaal
Volle zaal

Presentatie van nieuwe kofferboekje
Presentatie van nieuwe kofferboekje
Terug naar het overzicht